Geredde dieren januari/februari/maart/april

Tijgers Diva, Patou en Indy komen uit Frankrijk en moesten figureren in reclames, films en televisieprogramma’s. De eigenaar van de filmstudio ging met pensioen en wilde van zijn bedrijf af. Al zijn andere dieren gaf hij weg of verkocht hij, maar hij bleef zitten met Diva, Patou en Indy. De dieren leefden onder slechte omstandigheden en kregen niet de zorg die ze nodig hadden. Gelukkig kon AAP ze opvangen. Helaas was Indy er zo slecht aan toe, dat we haar uit haar lijden moesten verlossen.

Java-aap Louna was nog maar een klein aapje toen ze door Franse particulieren werd meegenomen uit Indonesië. Vrijwel haar hele leven leefde ze als huisdier bij deze mensen. Toen de eigenaren kleiner gingen wonen, ging het mis. Louna had last van de verandering en dat uitte ze met agressie: ze viel de vrouw des huizes aan. Louna werd vervolgens in een hondenkennel gestopt met een riem om haar middel en de autoriteiten werden ingeschakeld. Er moest zo snel mogelijk een opvangadres voor Louna moest komen, anders zouden ze haar euthanaseren. Gelukkig voor Louna kwam het niet zover: ze is veilig bij AAP.

Groene meerkat Takis komt uit Griekenland en zat 10 jaar lang helemaal alleen opgesloten in een hok op een schroothoop. De eigenaar had hem ooit gekocht en gaf aan “dat het nu niet leuk meer is om het dier te houden, omdat hij agressief is geworden”. Takis is nu bij AAP in Almere, waar hij liefdevol wordt verzorgd. 

 

Java-aap Louna in quarantaine bij AAP
Java-aap Louna leefde als huisdier bij Franse particulieren
Tijger Diva in AAP Primadomus
Tijger Diva heeft een verleden in de filmindustrie en verblijft nu in AAP Primadomus
Groene meerkat Takis zat 10 jaar lang in een hok op een schroothoop
Groene meerkat Takis zat 10 jaar lang in een hok op een schroothoop
Het jonge berberaapje Lita is bij Spaanse particulieren in beslag genomen
Het jonge berberaapje Lita is bij Spaanse particulieren in beslag genomen

 

    

 

   

 

 

 

 

 

 

In Spanje is berberaapje Lita in beslag genomen De eigenaren zeiden dat ze het diertje via een fokker in bezit hadden gekregen, maar het lijkt er meer op dat Lita illegaal uit Marokko gesmokkeld is.

Java-aap Mallorchen komt uit een dierenpark in Duitsland. Zijn groepsgenoten zijn in de afgelopen jaren overleden, waardoor hij alleen overbleef. Wij hopen Mallorchen snel aan een soortgenoot te kunnen voorstellen.

Acht bavianen zijn vanuit Duitsland naar AAP in Almere gebracht. De groep leefde in een hok naast een restaurant. De eigenaar van de dieren is overleden en de andere familieleden zeiden niet voor de dieren te kunnen zorgen.

Degoes Leo en Nels zijn door Nederlandse particulieren afgestaan. Zij gaven aan niet langer meer voor de dieren kunnen zorgen.

Witbuikegel Cif werd door een vader cadeau gegeven aan zijn dochter. Hij had de egel op Marktplaats gekocht. Zijn dochter had namelijk gezegd dat ze wel “meer egels zou willen hebben”. De dochter doelde alleen op wilde egels in de tuin, niet als huisdier in een kooi…

Berberaap Mila is in 2004 herplaatst in Kasteelpark Born. Helaas zijn er problemen in de groep ontstaan en er blijkt geen andere oplossing dan Mila uit de groep halen. Daarom komt ze terug naar AAP. We gaan ons uiterste best doen om nieuwe maatjes voor Mila te vinden.

Bavianen Simone en Omar werden illegaal gehouden bij een Frans circus. Ze zijn nu bij AAP in Almere!

Slaapmuis Eikje was in Frankrijk in een wasmandje met vuile was gekropen. Op zich geen probleem natuurlijk, maar dit wasmandje was van een Nederlandse dame die vervolgens met het mandje terug naar Nederland reed. De vrouw zag de muis pas toen ze thuis was. AAP adviseerde haar de muis terug te zetten in de regio waar het vandaan komt (omdat de slaapmuis van nature niet in Nederland voorkomt) en gaf advies over de juiste zorg en voedsel. De dame besloot de muis mee te geven aan een familielid dat naar Frankrijk vertrok. Die poging mislukte: het dier ontsnapte in de auto uit een doos. Ze konden het diertje niet meer terugvinden. Tot hij twee weken later opdook in dezelfde auto, maar die was toen alweer in Nederland! Poging twee: de dame wilde de muis terugzetten tijdens een roadtrip door Frankrijk. Maar ook die poging mislukte. Ze had de muis geplaatst in een emmer met enkele ventilatiegaatjes erin, maar bij aankomst in Frankrijk was hij weer verdwenen! Er zat een groot gat in de emmer… En ja hoor, eenmaal in Nederland verscheen hij weer. Om een inmiddels lang verhaal kort te maken: AAP vangt het muisje tijdelijk op en medewerkers zullen het diertje meenemen als ze de eerstvolgende keer naar Frankrijk gaan. Dan kan de slaapmuis weer lekker de Franse natuur in!

Mantente al día

En AAP damos a mamíferos exóticos un futuro mejor. Suscríbete aquí para conocer las historias de nuestros animales.