Stichting AAP wint verkiezing Beste Leerbedrijf 2019 van Flevoland

Almere, 4 september 2019 - Stichting AAP is uitgeroepen tot het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Flevoland in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid. De prijs werd uitgereikt door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Stichting AAP heeft jaarlijks plek voor circa 40 leerlingen, die binnen de sectoren groenvoorziening en dierverzorging meelopen.

Gijs, een van de dierverzorgers bij AAP, geeft aan:

HET UNIEKE WERK IN ons  opvangcentrum is ABSOLUUT  EEN MEERWAARDE OM ALS STUDENT KENNIS MEE TE MAKEN EN VAN TE LEREN.

Landelijke finale
Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie  en per sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De landelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Aandacht voor leerbedrijven en praktijkopleiders
Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Stichting AAP met de prijs Beste Leerbedrijf 2019

Mantente al día

En AAP damos a mamíferos exóticos un futuro mejor. Suscríbete aquí para conocer las historias de nuestros animales.