grivet
grivet

 

Geef onze primaten
vandaag iets extra's

Vandaag, woensdag 1 september 2021, is het International Primate Day.

Bij AAP verblijven er momenteel 268 primaten, waaronder meerdere berberapen, chimpansees en witoorpenseelaapjes. Bekijk de onderstaande video en je weet hoeveel van elke apensoort momenteel bij AAP verzorgd wordt.

Achtergelaten, opgesloten of vergroeid

Berberaap Lulú werd jarenlang als huisdier gehouden in een kleine vogelkooi, haar lichaam raakte hierdoor ernstig vergroeid. Japanse makaak Hiroshi werd moederziel alleen achtergelaten in een gesloten dierentuin. Af en toe kreeg hij wat te eten van mensen uit het dorp. Baviaan Kaki zat drie jaar lang in een circustrailer, zonder buitenlucht en helemaal alleen.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de 268 primaten die momenteel bij AAP verblijven. Stuk voor stuk komen deze dieren uit vreselijke situaties, maar krijgen ze nu eindelijk een dierwaardig bestaan.

Lulu
Berberaap Lulú moest jarenlang in een krappe vogelkooi leven

 

We kunnen het niet alleen

De dagelijkse verzorging van honderden dieren is een enorme klus die helaas ook erg kostbaar is. Gezond eten, de medische verzorging en de huisvesting van één dier kost zo’n 37 euro per dag. Zonder de steun van donateurs kunnen wij al deze dieren niet opvangen en verzorgen.

Help deze dieren

Mogen we daarom vandaag, op internationale primatendag, een beroep op je doen? Help dieren als Lulú, Hiroshi en Kaki met een donatie van een bedrag naar keuze. Doneren kan via Tikkie of via het formulier op deze pagina.

Ja, ik help dieren in nood

Mijn donatie
Amount
Por favor, utilice montos completos para donaciones.
Betalingsmethode
Betalingsmethode
* Machtiging: Stichting AAP schrijft het gedoneerde bedrag naar wens eenmalig of periodiek van je rekening af. Je kunt de donatie altijd stopzetten door tijdens kantooruren te bellen naar (036) 523 87 87 of een email te sturen naar info@aap.nl * iDeal: De donatie wordt op eigen verzoek door je eigen bank overgemaakt aan Stichting AAP.
Vul hier je gegevens in
Título
Adres
Contact

Al realizar una donación mediante este formulario, acepta nuestra Declaración de privacidad.

Boodschappenlijstje primaten